top of page

wo 08 mei

|

Zaandam

Renaissance String Quartet

Daniel Hass, String Quartet No. 1 "Love and Levity" Adagio - Andante con moto Scherzo "Hermit's Waltz" Largo Allegro Vivace Johannes Brahms, String Quartet in A Minor, Op. 51 No. 2 Allegro non troppo Andante moderato Quasi Minuetto, moderato Finale. Allegro non assai

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Renaissance String Quartet
Renaissance String Quartet

Tijd en locatie

08 mei 2024, 20:00 – 21:20

Zaandam, Papenpad 12, 1506 GR Zaandam, Nederland

Over het evenement

Daniel Hass Strijkkwartet nr. 1 "Love and Levity"

  1. Adagio - Andante con moto
  2. Scherzo "Hermit's Waltz"
  3. Largo
  4. Allegro Vivace

Johannes Brahms Strijkkwartet in a, Op. 51 Nr. 2

  1. Allegro non troppo
  2. Andante moderato
  3. Quasi Minuetto, moderato
  4. Finale. Allegro non assai

Het Renaissance String Quartet is opgericht door de violisten Randall Goosby en Jeremiah Blacklow, de altviolist Jameel Martin en de cellist Daniel Hass, allen afgestudeerd aan de Juilliard School en het Perlman Music Program. Het kwartet uit New York kwam samen op basis van meer dan tien jaar vriendschap en samenwerking tussen de vier leden.

In lijn met hun verlangen om unieke concertervaringen te creëren, en aangemoedigd door het vermogen van altviolist Jameel Martin om met iedereen vrienden te maken, vond hun eerste openbare optreden als het Renaissance Quartet plaats in de Hungarian Pastry Shop, een geliefd en historisch café aan de Upper West Side. De unieke setting bood plaats aan een integer en gewichtig programma met Mozarts Dissonance Kwartet, Brahms' Kwartet in A mineur en Beethovens 7-delige kolos, het kwartet Opus 131.

Terwijl ze de kwartetten van Beethoven en Mozart prediken, voelt het kwartet zich verantwoordelijk voor een divers repertoire van klassieke, ondervertegenwoordigde en nieuwe werken, zodat ze kunnen bijdragen aan het terugwinnen, herdefiniëren en voortzetten van een muzikale traditie die van ons allemaal is. Ze vertegenwoordigen en verwoorden een inclusieve visie op de toekomst van klassieke muziek, die een muziekcultuur ziet waarin alle levens en geschiedenissen worden verwelkomd en gevierd. 

In het voorjaar van 2023 begon het kwartet aan een inspirerende tournee door Jamaica, waarbij ze optraden en lesgaven op scholen in het hele land. De tournee culmineerde in een recital ten bate van het Jamaica Rode Kruis en het Immaculate Conception High School Orchestra. Ze voerden een verscheidenheid aan klassieke en Jamaicaanse composities uit, waaronder het caleidoscopische kwartet "Love and Levity" van cellist Daniel Hass en originele arrangementen van liedjes van Bob Marley en Jimmy Cliff. Deze optredens zijn een voorbeeld van het soort betekenisvolle relaties dat het kwartet probeert op te bouwen met publiek over de hele wereld, door gemeenschappen samen te brengen door de kracht van muziek.

Door de lens van wedergeboorte zal het Renaissance Kwartet de rol van het strijkkwartet blijven herdefiniëren als een voertuig voor verandering, en daarmee publiek, studenten en medewerkers inspireren hetzelfde te doen.

Website: renaissancestringquartet.com

Deel dit evenement

Event Info: Events
bottom of page